תיקון אופטימלי של לקות ראייה מתחיל בביקור אצל אופטומטריסט (או אופטומטריסטית, כמובן). כדי להפיק מקסימום תועלת מהמפגש עם איש המקצוע ומהבדיקה שהוא עורך, כדאי להיערך לקראתם. המדריך הבא יעזור לכם להבין מה כוללת הבדיקה ומה החלק שלכם במציאת הפתרון הנכון עבורכם.
מה להביא לבדיקה?
* היסטוריה רפואית – ובפרט זו הרלוונטית לעיניים.
* משקפיים / עדשות מגע – אם אתם כבר משתמשים באחד מהאמצעים האלה, גם אם רק בחלק מהמקרים, חשוב להביא אותם אתכם.
* שאלות – איכות הטיפול של מטופלים שמעורבים בתהליך היא תמיד הגבוהה ביותר האפשרית – הכלל הזה חל על כל סוגי הטיפולים, כולל בתחום הראייה. בהמשך המדריך תמצאו דוגמאות לשאלות שכדאי לנצל את ההזדמנות של בדיקת האופטומטריסט/ית ולהעלות אותן.
מה כוללת בדיקה מקצועית אצל אופטומטריסט/ית?
הבדיקות שיתבצעו נקבעות בהתאם למטרת הביקור ולהיסטוריה הרפואית שלכם. אם המטרה היא התאמת עדשות מגע או משקפיים, האופטומטריסט יבצע בדיקת ראייה כללית ובדיקה של חדות הראייה, וכן בדיקה של קמירות הקרנית. החל מגיל מסוים מומלץ לשלב גם בדיקה של הלחץ התוך עיני, כדי לוודא שאין בעיה מבחינה זו. במקרים של אסטיגמציה (צילינדר) תתבצע גם בדיקה שנקראת רפרקציה (תשבורת).
שאלות שכדאי להעלות במהלך הבדיקה
* מהו מצב העיניים העדכני?
* מהו מצב הראייה?
* מהו הצפי לעתיד מבחינת חדות הראייה לקרוב ולרחוק?
* מהו הפתרון הנכון יותר עבורי, משקפיים או עדשות מגע?
* איזה סוג של עדשות מגע יתאים לי?
* האם ההסתגלות לסוג זה של עדשות מהירה?
התאמת פתרון אופטימלי
אופטומטריסטים מנוסים יעלו גם הם שאלות משלהם. כך למשל אם נדרש פתרון לתיקון הראייה, סביר להניח שתישאלו לגבי אורח החיים שלכם כדי לדעת מה מתאים לכם יותר, עדשות מגע או משקפיים. גם סוגיות כמו הסתגלות, נוחות, תחזוקה ועוד עולות בדרך למציאת הפתרון המתאים לכם ביותר.
המלצה נוספת היא לבקש מהאופטומטריסט/ית לפרט מהם היתרונות והחסרונות של מספר דגמי עדשות מגע. לדוגמה, עדשות ACUVUE מבוססות על טכנולוגיות מתקדמות שמבטיחות רמת לחות אופטימלית גם אחרי שעות הרכבה רבות.
כמו כן, אם עדיין אין לכם ניסיון בהרכבה של עדשות מגע, תוכלו להיעזר באופטומטריסט או באופטומטריסטית כדי ללמוד איך עושים זאת בקלות ואיך מסירים אותן בדרך נכונה. אופטומטריסטים אחראיים גם יספקו לכם טיפים להסתגלות מהירה לעדשות ולתחזוקה מיטבית שלהן.